Guasha is een “oude” schraap-techniek-massage met als doel:
het verwijderen van opgeslagen afvalstoffen op plaatsen waar het niet hoort en een betere doorstroming van bloed en energie.

Guasha bestaat uit het schrapen met een speciale schraper over de huid waarop olie is aangebracht. Het is een manier om onzichtbare stagnaties in het lichaam zichtbaar op de huid te laten verschijnen.

Guasha stimuleert het ontgiftingsmechanisme, zodat het lichaam de losgemaakte afvalstoffen kan afvoeren.
Bloed en energie kunnen weer stromen en diverse klachten en/of ziekte kunen verminderen of zelfs verdwijnen.

Guasha biedt snel resultaat bij diverse uiteenlopende klachten, maar ook het algehele energieniveau zal baat hebben bij deze massage. Omdat Guasha een diep reinigend effect op het hele lichaam heeft, is het ook geschikt voor hardnekkige en langdurige klachten! Maar ook bij acute klachten biedt Guasha uitkomst of kan het preventief ingezet worden.

Verder werkt Guasha niet alleen op lichamelijk niveau, maar ook op emotioneel vlak. Hierdoor is het mogelijk dat je na een behandeling emotioneler bent of dat er bepaalde gevoelens/gedachten opeens bij je op komen.

 

Wat doet Guasha?

Guasha:

  • bevordert de bloedsomloop;
  • ontgift en ontzuurt;
  • stimuleert het immuunsysteem;
  • neemt blokkades en pijn weg;
  • stimuleert de werking van de organen;
  • vermindert stress en moeheid;
  • brengt emoties opnieuw in evenwicht;
  • ontspant en bevordert helderheid van geest;
  • stimuleert het zelfherstellend vermogen van het lichaam.

 

Afvalstoffen

Guasha is gericht op het verwijderen van afvalstoffen uit ons lichaam.

Afvalstoffen komen in ons lichaam door divers facturen. Denk aan stress, voeding, medicatie, alcohol, roken, milieuvervuiling, straling, elektrosmog (tv, pc, gsm) etc.

Het lichaam heeft het dus best druk om dit elke dag via ons lichaam af te voeren. Een deel lukt wel, maar omdat er dagelijks zoveel afvalstoffen binnen komen, lukt het niet om alles af te breken en af te voeren. Het lichaam dumpt de niet-afgevoerde afvalstoffen op plaatsen in ons lichaam waar ze zo weinig mogelijk schade veroorzaken. Dit lijkt een slimme oplossing van het lichaam, omdat je er op korte termijn geen tot weinig last van zult hebben. Maar op de lange termijn kunnen deze gedumpte afvalstoffen wel voor klachten en ziektes zorgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan (lokale) pijn, moeheid, hoofdpijn, rugpijn, nek- en schouderklachten, reumatische aandoeningen etc. Door het schrapen komen de afvalstoffen vrij die zich in het bindweefsel hebben vastgezet.

 

Hoe werkt Guasha? 

Er wordt een speciale kruidenolie op de huid aangebracht. Deze olie zorgt ook voor een betere doorbloeding, verzachting van pijn en het opheffen van stagnaties. Met een Guasha-steen wordt er krachtig over de huid gestreken/gewreven. Dit noemen we schrapen. Door de druk van het schrapen komt er een soort zuiging onder de huid in het bindweefsel. De afvalstoffen worden zo omhoog gebracht. Door het schrapen wordt de huid roze. Op plaatsen waar veel afvalstoffen of blokkades zitten, kunnen verkleuringen en/of bloeduitstortingen verschijnen. Deze verkleuringen kunnen lichtrood zijn, maar ook donkerrood, blauw of (donker)paars. Hoe donkerder de kleur, hoe dieper de blokkade zit en hoe chronischer of ouder de stoornis/klacht. Het effect van de behandeling is niet af te meten aan de hoeveelheid verkleuring die verschijnt. Ook als er geen verkleuring optreedt wordt er een proces van vrijkomen van afvalstoffen in gang gezet.